Binnendeuren bepalen de sfeer en je stijl

pexels-rodrigo-santos-2820153

Het maakt niet uit wat voor stijl je in het huis wilt maken, er zijn altijd binnendeuren om de perfecte look te bereiken.

Shaker deuren

Hoewel shaker deuren bekend staan om hun eenvoud, slagen ze er nooit in om er overdreven eenvoudig uit te zien. Deze stijl kenmerkt zich door rechte lijnen en minimale opsmuk. In plaats van een glad, vlak oppervlak, hebben shaker deuren een opstaande rand om diepte en reliëf toe te voegen.

Shaker deuren passen zowel in klassieke als hedendaagse ontwerpen. Ze zijn ook gemakkelijk te schilderen of te beitsen, en passen dus bij alle kleurenschema’s.

Glazen en matglazen deuren

Binnendeuren zijn er voor het afbakenen van ruimtes. Maar deuren met solide oppervlakken zijn niet altijd nodig om een ruimte van een andere te scheiden. Glazen en matglazen deuren blinken uit in het creëren van privacy terwijl ze toch een idee van ruimte en licht van de ene naar de andere ruimte laten stromen.

Glazen deuren werken goed in keukens, thuiskantoren, leesruimtes en andere ruimtes die je niet volledig wilt afsluiten. Ze zijn ook geschikt voor kamers die niet veel daglicht ontvangen, zoals studeerkamers en logeerkamers.

Deuren van massief hout

Veel binnendeuren zijn gemaakt van spaanplaat, gelamineerd hout, of medium-density fiberboard (MDF), rond een holle kern. Doordat deze bouwstijl deuren lichter en gemakkelijker te installeren kan maken, kan dit ontwerp er ook voor zorgen dat binnendeuren er minder duur uitzien en te licht aanvoelen.

Wanneer je een binnendeur wilt die eruitziet en aanvoelt als een solide investering, is hout een uitstekende keuze. Deuren van massief hout zijn veel zwaarder dan andere opties, maar door hun hogere dichtheid vormen ze een betere geluidsbarrière tussen kamers. Omdat massief houten deuren verkrijgbaar zijn in een breed scala aan stijlen en geschikt zijn voor bijna elke soort beits of verf, werken ze goed in veel ruimtes.

Gespiegelde deuren

Of ze nu uit één paneel bestaan, of uit meerdere vouw- of schuifpanelen, gespiegelde deuren zijn voorzien van spiegels. Daardoor hebben ze een ongelooflijk reflecterend vermogen en kunnen ze het natuurlijke licht in een kamer versterken. Ze kunnen de illusie wekken van veel meer ruimte, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gangen.

Schuurdeuren

Schuurdeuren mogen uit boerderijgebouwen stammen, ze passen perfect in een landelijke, voorstedelijke en stedelijke omgeving. Schuurdeuren schuiven open in plaats van te draaien op scharnieren. Ideaal om ruimte te besparen en tegelijkertijd een uitgesproken rustieke stijl toe te voegen.

Vlakke deuren

Vlakke deuren blijven populaire opties. Deze deuren worden gemaakt van hout of MDF, en hebben een glad oppervlak. Het zijn de minst dure binnendeuren op de markt.

Vlakke deuren dienen als een soort blanco canvas. Je kunt ontwerpelementen toevoegen aan de deuren of ze eenvoudig houden.

Paneeldeuren

Paneeldeuren hebben meerdere onderling verbonden panelen die een samenhangend ontwerp vormen. Ze bestaan uit een raamwerk dat twee, vier of meer vierkante of rechthoekige panelen ondersteunt. Die panelen kunnen verhoogd of verzonken zijn om een extra element toe te voegen.

Bron: Atmyhome.nl

Facebook
Twitter
Pinterest