Een auto leasen? Dit is wat jij moet weten

IMG_3496bfree

De kans bestaat dat je bij je werk een zogeheten ‘financial lease’ voorstel hebt gehad of je bent gewoon zelf nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen het leasen van een auto. Ik kan je met veel zekerheid zeggen dat het leasen van een auto voor veel mensen een uitkomst is, gezien het feit dat je erg kunt genieten van jouw auto, zonder dat je er meteen de hoofdprijs voor betaalt. Het leasen van een auto wordt met de dag populairder en dat is ook niet zo vreemd. Er zijn echter, voordat je daadwerkelijk overgaat op het leasen van een auto, wel een aantal punten die je moet weten. In dit artikel lees je daarom alles wat echt van belang is om te weten bij het leasen van een auto.

Financial lease

De financial lease werd net al even kort benoemd en het geeft eigenlijk aan dat jouw bedrijf een voorstel doet om jou een auto te laten leasen. Handig om te weten bij een financial lease: er bestaat altijd een mogelijkheid om goedkoper te leasen. Er zijn namelijk een aantal bedrijven in ons land die ervoor kunnen zorgen dat jouw financial lease deal nog beter wordt. 

Wanneer je een goedkoper aanbod krijgt om financieel te gaan leasen, verwacht je uiteraard dat er een aantal addertjes onder het gras zitten. Je verwacht misschien dat er andere voorwaarden bij komen kijken of dat je ineens uit het niets een hele smak geld moet betalen. Wanneer dit zo zou zijn, zou het financial leasen bij een ander bedrijf lang niet zo populair zijn als dat het nu is, want ja, je behoudt je voorwaarden en je gaat een lager maandelijks bedrag betalen ten opzichte van wat jouw werkgever heeft voorgesteld.

Private lease

Naast het financiële leasen bestaat er ook nog een mogelijkheid om privé te leasen. Zo kun je zelf een deal sluiten met een bedrijf om tegen een bepaald maandelijks bedrag een aantal kilometers in een bepaalde auto te kunnen rijden. Deze overeenkomsten zijn vaak voor een klein aantal jaar en dus betaal je eigenlijk voor een groot deel van de nieuwprijs van de auto. Een voordeel is wel, overigens net als bij het financiële leasen, dat je maandelijks een veel kleiner bedrag betaalt. Mocht je het eindbedrag dus niet op je rekening hebben staan, maar je bent er wel zeker van dat jij gedurende een aantal jaar elke maand hetzelfde bedrag kan betalen, dan is een lease-auto echt iets voor jou.

Facebook
Twitter
Pinterest