Jouw muren laten afwerken met sierpleister

Heb je je muren laten rapen of pleisteren, dan is het aan te raden om een stukadoor je muren te laten afwerken met sierpleister. Sierpleister zorgt voor de uiteindelijke uitstraling van een muur en het aanbrengen is dus een belangrijk klus. Er zijn veel verschillende soorten sierpleister en vele daarvan kunnen ook in kleur worden aangebracht, zodat je daarna niet meer hoeft te schilderen. 

Wat zijn sierpleisters? 

Sierpleister is de afwerking van muren, plafonds en andere ondergronden. Dit wordt gedaan in de manier van stucwerk. Sierpleister zorgt ervoor dat een muur eruit komt te zien zoals jij wilt. Een groot voordeel van sierpleister ten opzichte van schilderen is dat er geen kleurverschil te zien is in het geval van kleine beschadigingen. Sierpleister is verder eenvoudig schoon te maken aangezien het boenvast is. 

Welke soorten sierpleister zijn er? 

Er zijn veel verschillende soorten sierpleister. Wij hebben de meest gebruikte voor jou op een rijtje gezet met hun kenmerken: 

  • Granol: Granol is een product dat al jaren bekend is bij stukadoors. Dit is een grovere structuur die met een spaan aangebracht wordt door een stukadoor. Het kan in een kleur naar keuze worden aangebracht en is later overschilderbaar. Doordat er groefjes en putjes in de structuur van granol zitten is er makkelijk verschillende patronen mee te maken.  
  • Spachtelputz: Dit wordt handmatig met een spaan door de stukadoor aangebracht. Spachtelputz bestaat uit een mengsel van marmerkorrels en kunststof. De diktes verschillen tussen 1 en 4 millimeter. Je hebt hierin zelf een keuze tussen verschillende korreldiktes. Spachtelputz is in kleur naar keuze mogelijk en tevens later overschilderbaar, mocht je de muur van een nieuwe kleur willen voorzien.  
  • Rustiekputz: Rustiekputz is een sierpleister op basis van kunststof. Deze wordt ook met een span aangebracht en heeft een iets grovere afwerking dan Spachtelputz. Met deze sierpleister zie je lichte groefjes in de meur. Je hebt zelf een keuze in de kleur en korreldikte. Verder kan deze soort voor binnen en buiten worden gebruikt.  

Ben jij van plan om je muur te laten afwerken met sierpleister? Hier kan je het beste een stukadoor voor inschakelen zodat je zeker weet dat je muur er goed uit komt te zien. Woon je in de buurt van Almere? Onze Stukadoor Almere heeft veel ervaring in sierpleister aanbrengen!

Facebook
Twitter
Pinterest