Verhuizing naar Nederland of verhuizing naar het buitenland met de verhuizers uit Nederland

Verhuizen naar een land buiten Europa is nog een grotere uitdaging als het verhuizen binnen Europa. En de uitdaging is niet zo zeer het verhuizen zelf, met een goed, internationaal verhuizers bedrijf ben je daar al snel mee klaar. Dat moet je wel even regelen natuurlijk. 

Overal heb je wetten en regels

De wetten en regels in de landen van de Europese Unie zijn al zo veel als mogelijk is op elkaar aangepast. Maar dat wil beslist niet zeggen dat alle wetten en regels overal hetzelfde zijn. Voor een toerist kan als vuistregel de wet van het eigen land in de meeste gevallen voldoen, voor een permanente bewoner van een land gaat dat niet meer op! Natuurlijk moet je bijvoorbeeld een nieuw rijbewijs aanvragen, meestal na een half jaar of zo. Ook de regels en wetten voor het naar school gaan van je kinderen kunnen anders zijn. Over het algemeen geldt er wel in heel Europa een leerplicht. Vanaf welke leeftijd en voor hoeveel jaren, juist daar liggen de verschillen. 

Het kan echt ook verkeerd aflopen

Een verhuizing naar het buitenland kan helemaal verkeerd aflopen als je niet de juiste informatie bij elkaar krijgt. Ook een verhuizing naar Nederland, na een langer verblijf in het buitenland kan voor problemen zorgen. Gelukkig zijn al die problemen te voorkomen door het zoeken naar goede verhuizers. Een gespecialiseerd, internationaal verhuisbedrijf kan al die informatie voor je bij elkaar zoeken. Ga dus niet in zee met een buurman die toevallig een vrachtwagen heeft.

Zoek voor je verhuizing naar het buitenland even verder. En doe het vooral op tijd. Een schooljaar begint in de meeste landen op een vaste datum, en je wilt je kinderen ook op tijd aanmelden. Ook bij een verhuizing naar Nederland moet je voor veel zaken ruim op tijd zijn. Maak dus eerst een afspraak met een internationaal verhuisbedrijf en maak een lijst met alle vragen die je wilt gaan stellen. En doe het zo snel mogelijk.

Facebook
Twitter
Pinterest