Betonrot in het balkon, hoe herken je het probleem, en hoe pak je het aan?

Beton schade is een probleem dat redelijk veel voorkomt wanneer een woning al wat ouder is. Vooral bij flatgebouwen komt dit redelijk vaak voor. Het beton repareren is dan belangrijk om te zorgen dat er geen gevaarlijke risico’s om de hoek komen kijken. De term die voor bepaalde schade aan beton vaak wordt benut is ook wel: betonrot.
Meestal wordt hier schade mee bedoeld die ontstaat doordat de bewapening in het beton begint te roesten. Dit kan gebeuren in een vloer, in een fundering, maar ook in het balkon. We gaan het vooral hebben over de beton reparatie bij het renoveren van een balkon.

Door middel van toevoeging van bepaalde chemische middelen zijn de constructies van huizen die jonger zijn dan het jaar 1985 vatbaarder voor betonrot. Meestal komt dit doordat de elementen het einde van de levensduur hebben bereikt. Vaak zijn deze door toevoeging van chemische middelen in het beton aangetast. 

Betonrot herkennen.

Het herkennen van het probleem is de eerste stap richting de oplossing. Bij betonrot is de metalen bewapening in ieder geval al deels verdwenen. Daarnaast, wanneer je zichtbare metalen in de bewapening ziet kan er ook al betonrot worden geconstateerd. Betonrot is tevens te herkennen aan flinke roestplekken rondom de bewapening. En ook wanneer roodbruine en donkere vlekken op het balkon zichtbaar zijn kan er ook sprake zijn van betonrot.

Beton reparatie balkon.

Hoe oud het balkon ook is, het is belangrijk dat mensen veilig op het balkon kunnen staan. Het moet onder geen enkele omstandigheid gevaarlijk zijn om op het balkon te staan. Wanneer het balkon ook maar enigszins is verzwakt, dan moet er al een balkon renovatie worden geregeld. Wanneer je woning eigenaar bent dan heb je de verplichting om het huis goed te onderhouden. Wanneer er sprake is van een huis met betonrot, dan moet er een balkon renovatie worden gerealiseerd om er voor te zorgen dat iedereen weer veilig op het balkon kan staan.
Er bestaan diverse mogelijkheden tot het repareren van beton. Soms, wanneer de schade relatief gezien nog meevalt, dan kunnen de problemen worden aangepakt met een simpele primer. Wanneer er al sprake is van grotere rotte plekken, dan zullen er andere toepassingen moeten worden gerealiseerd zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van hulpbekisting of een coating laag. Het is belangrijk om veiligheid te onderschatten, wanneer het je niet lekker zit, of het is duidelijk dat reparatie nodig is, aarzel niet en onderneem actie!

De prijs van het renoveren van een balkon.

Een kant en klaar prijskaartje voor het renoveren van een balkon is er niet echt. Wanneer je een exacte prijsindicatie wenst te ontvangen, dan kan dit enkel door de aanvraag van een offerte. Je kunt ook diverse offertes aanvragen om zo te kunnen vergelijken wat de kosten ongeveer gaan zijn.

Facebook
Twitter
Pinterest