3 tips voor het aanschaffen van kunststof kozijnen

De vele voordelen van kunststof kozijnen hebben je overtuigd. Het duurzame kunststof is exact wat je nodig hebt. Door de stijgende populariteit van de kozijnen zijn er ontzetten veel verkooppunten. Maar waar moet je nu juist op letten bij de aankoop van een kunststof kozijn?

1. Kies voor het type kozijn dat bij de ruimte past

Kunststof kozijnen kan je grofweg in twee categorieën indelen: kozijnen die geopend kunnen worden en kozijnen die vast zitten.
De vaste variant is ideaal voor ruimtes die inbraakgevoelig zijn en waar wat natuurlijke lichtinval voldoende is.
Moet de kamer echter geventileerd worden, kies dan voor een raam dat geopend kan worden. Het draai-kiepraam is een mooie oplossing. Dit kozijn kan om de twee assen gedraaid worden. Zo kan het zowel verticaal als horizontaal geopend worden. Horizontaal kan het slechts gedeeltelijk geopend worden wat voor een betere beveiliging tegen inbrekers of slecht weer zorgt.

2. De beglazing is uitermate belangrijk

Duurzaamheid staat tegenwoordig centraal. Daarom krijgt dubbelglas of zelf driedubbel glas steeds meer de voorkeur. Je ruimte wordt zo veel beter geïsoleerd wat op lange termijn een grote besparing op je energiefactuur betekent. 

Voor een optimale isolatie is er tegenwoordig ook het hogerendementsglas waarbij warmteverlies geen schijn van kans meer heeft. Deze isolerende beglazing is aan te raden voor kamers op de begane grond, op de verdieping zijn ze meestal niet nodig. Kunststof kozijnen hebben immers op zichzelf al een isolerende werking. 

Verder kan je ook voor veiligheidsglas kiezen. Dit soort glas maakt het de inbreker zeer lastig om je woning binnen te dringen, maar heeft dan weer een beperkte isolerende werking. Een moderne optie is het zelfreinigend glas. Wanneer het glas voor een lange tijd aan daglicht is blootgesteld, zal er automatisch een chemische reactie plaatsvinden die ervoor zorgt dat het vuil aan de buitenzijde organische wordt afgebroken. Dit is aan te raden als je niet vaak thuis bent.

3. Koop alleen bij kozijnspecialisten met een VKG keurmerk

De aankoop van een kunststof kozijn is een serieuze investering. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bedrijven die kozijnen aanbieden. Er zijn echter meerdere factoren die spelen bij de keuze voor een bepaalde specialist. 

Kijk steeds na hoelang het bedrijf al actief is en of er referenties zijn. Verder is het aan te raden verschillende vrijblijvende offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Kies zeker voor een leverancier een VKG keurmerk. Dit keurmerk is speciaal gericht op kunststof ramen en deuren. Dit betekent dat de kwaliteit en montage gecontroleerd en officieel goedgekeurd is. Je krijgt er bovendien 10 jaar garantie bovenop.

Een kozijn kopen doe je niet zomaar. Hou deze drie tips zeker in je achterhoofd zodat je niet voor verrassingen komt te staan! 

Bron mogelijk gemaakt door: https://dhk-kozijnen.nl/

Facebook
Twitter
Pinterest