Houten schuur isoleren

houten-schuur-isoleren

De staat van uw houten schuur, de configuratie en de isolatie is een bepalende factor voor het energieverbruik van uw woning en bespaart tot 40% op uw factuur. Warme lucht heeft namelijk de neiging om op te stijgen, als het slecht geïsoleerd is, laat het warmte door en kan uw energieverbruik snel stijgen, vooral in de winter. In de zomer is het tegenovergestelde waar. Slechte isolatie laat de zomerse hitte door en je zolder verandert in een echte snelkookpan.

Waarom houten schuur isoleren?

We weten allemaal dat het maximale warmteverlies door het dak van het huis gaat. Daarom moedigen wij u aan om bijzondere aandacht te besteden aan de installatie van efficiënte isolatie op uw bewoonbare recreatiewoning. U kunt voor de oplossing van buiten of van binnen kiezen, afhankelijk van of u de balken van het zichtbare frame wilt behouden of niet. Voor de eerste oplossing is het mogelijk om direct op de daklat een houten tegenkozijn te maken en een waterafstotende isolatie, zoals steenwol, in te bouwen. In het tweede geval plaats je de isolatie tussen de spanten van het kozijn en sluit je af met een lambrisering om de houtgeest te behouden. We hebben inderdaad geconstateerd dat de meerderheid van onze klanten er de voorkeur aan geeft om onze traditionele structuren zichtbaar te houden.

Isolatiematerialen

Er zijn veel meer of minder effectieve isolatoren voor de beste isolatie van uw houten schuur. U zult verschillende materialen vinden met “ecologische” of zelfs “organische” vermeldingen, maar het belangrijkste om een ​​isolatiemateriaal te kiezen is de thermische weerstandsindex R die op het product moet voorkomen. De prestatie van isolatie wordt bepaald door thermische weerstand R, hoe hoger deze is, hoe beter de thermische isolatie. Een hoogwaardig isolatiemateriaal wordt geassocieerd met een thermische weerstandsindex R groter dan 6. Afhankelijk van het isolatieproject moet u mogelijk meerdere isolatielagen gebruiken of het isolatiemateriaal aanvullen met een onderdakfolie of een vochtregulerende film.

Ga je gang, isoleer nu je schuur!

Facebook
Twitter
Pinterest