Wat je moet weten over hypotheekadvies

pexels-photomix-company-101808

Ga je voor het eerst een huis kopen? Wil je van een koophuis doorstromen naar een ander koophuis? Heb je al een hypotheek maar wil je weten of deze beter of goedkoper kan? Dan heb je goed hypotheekadvies nodig van een deskundige hypotheekadviseur.

Wat kan een hypotheekadviseur voor jou doen?

Bij het afsluiten of aanpassen van een hypotheek komt het een en ander kijken. Je krijgt te maken met heel veel regels en ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Een hypotheekadviseur helpt en ondersteunt je gedurende het hele proces.

Hoe gaat hypotheekadvies van een hypotheekadviseur in zijn werk?

In een eerste oriënterend gesprek kijkt de hypotheekadviseur met jou samen naar je wensen en behoeften, naar wat je voor ogen hebt en naar je financiële situatie. Is er een klik en zijn je plannen haalbaar? Dan verstrek je de hypotheekadviseur al je gegevens en gaat hij of zij voor je aan de slag. De hypotheekadviseur vergelijkt verschillende hypotheekvormen, banken en geldschieters, om zo voor jou de hypotheek te vinden die het beste past bij jouw situatie. De hypotheekadviseur beoordeelt ook of je in aanmerking komt voor een starterslening of een nationale hypotheekgarantie.

De juiste hypotheek voor jouw situatie

Als je met je hypotheekadviseur een voor jou passende hypotheek hebt gevonden, gaat de hypotheekadviseur berekenen hoe hoog je woonlasten worden. Zo weet je precies hoeveel geld je maandelijks kwijt bent aan je hypotheek, verzekeringen en bijkomende kosten. De hypotheekadviseur heeft een goed beeld nodig van je toekomstplannen en of je eventuele onverwachte (financiële) situaties en veranderingen het hoofd kunt bieden.

De onafhankelijke en de afhankelijke hypotheekadviseur

De onafhankelijke hypotheekadviseur maakt bij het kiezen van de voor jou passende hypotheek gebruik van het totale aanbod aan beschikbare hypotheken. Hij of zij hoeft zo geen rekening te houden met banken en geldschieters en kan onpartijdig de hypotheek kiezen die voor jou het beste is. De afhankelijke hypotheekadviseur maakt bij het vinden van de hypotheek gebruik van een select aantal hypotheken en hypotheekaanbieders. Hierdoor is hij of zij niet onpartijdig en krijg je niet altijd de hypotheek die voor jou het meest gunstig is.

De kosten voor hypotheekadvies

Doordat een onafhankelijke hypotheekadviseur een hypotheek op maat kan bieden ben je op de langere termijn vaak goedkoper uit met een hypotheek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Voor welke soort adviseur je ook kiest maakt niet uit. In het algemeen ben je voor hypotheekadvies van een hypotheekadviseur zo tussen de € 1500,- en € 3000,- kwijt.

Een makelaar inschakelen voor de koop of verkoop van een huis

Het kopen of verkopen van een huis kun je natuurlijk zelf doen, maar ook met de hulp van een makelaar. Een makelaar biedt ondersteuning en helpt je bij het kopen of verkopen van een huis, bijvoorbeeld bij de bezichtigingen, onderhandelingen en/of het opstellen van een (ver)koopovereenkomst. Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur en/of een makelaar in Gouda? Zoek dan via het internet naar hypotheekadvies Gouda en makelaar Gouda.

Facebook
Twitter
Pinterest