Waarom raamhorren aanschaffen? 

Er zijn verschillende manieren hoe je het voor elkaar kan krijgen om insecten buiten de deur te houden wanneer je de ramen en deuren van een woning lekker open wil zetten. Namelijk het gebruik van een hor. In deze tekst bekijken we wat een hor is en waarom dit zo effectief is tegen het weren van insecten en andere vervelende bijkomstigheden.

De ramen open in de zomer

Iedereen heeft er wel eens last van. Een vervelende mug in de slaapkamer die je ’s nachts lek prikt of een vervelende vlieg in de woonkamer die maar om je hoofd blijft vliegen. De dieren kunnen op een hoop verschillende manier binnen komen, maar de meeste dieren weten hun weg gewoon via de ramen of deuren naar binnen te vinden. Vervolgens weten ze helaas niet meer hoe ze naar buiten kunnen komen. Het beste wat je dus kunt doen is het tegenhouden van de dieren zodat ze überhaupt niet binnen kunnen komen. En dat doe je dus door een hor te installeren voor het raam of voor de deur. Wat het precies is?

Wat is een hor precies?

Een hor is een mechanisme wat bijvoorbeeld bij een raam voor een deur komt te hangen. Dit kan op een hele hoop verschillende manieren, maar de uitkomst is vrijwel hetzelfde. Er komt een soort opvangnet te hangen voor de openingen van het huis en dit opvangnet maakt gebruik van een hele dunne, kleine soort gaas. Hierdoor is het dus alsnog wel mogelijk om frisse lucht binnen te krijgen, maar voor insecten is het niet mogelijk om binnen te kunnen komen. De gaatjes in het gaas zijn hier namelijk veel te klein voor. Dat maakt het een ideale oplossing om insecten te weren in de zomer en alsnog lekker frisse lucht in huis te kunnen krijgen om het huis mee af te koelen. Er zijn dus verschillende manieren hoe je deze systemen kunt ophangen.

Verschillende soorten horren

De bekendste manier is gewoon de normale hor. Er wordt een soort extra deur of raam in het kozijn geplaatst. Deze kan los open wanneer de deur dicht blijft en andersom. Wanneer je de deur open hebt, kan de hordeur dus gewoon dicht blijven. Ook kun je kiezen voor een rolhor. Dat is er een die eigenlijk hetzelfde principe heeft een rolgordijn, maar dan in hor vorm. Hierdoor is hij niet altijd in het zicht, maar kun je er juist voor kiezen om hem naar boven of beneden te rollen. Als laatste kun je ook nog een losse hor plaatsen. Deze hor is gewoon een los mechanisme wat niet aan het raam vast zit. Deze kun je dus weghalen wanneer het raam dicht zit.

Bron: Doehetzelf

Facebook
Twitter
Pinterest