Hoe kies ik de beste raamdecoratie?

Yes, je hebt een huis gekocht! Laat het inrichting maar beginnen. Maar, hoe kies je de beste raamdecoratie? Het vinden van de juiste gordijnen is niet eenvoudig. Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden, bijvoorbeeld rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en gordijnen. Hiernaast zijn er ook nog keuzes in kleuren, stoffen, type ramen en ga zo maar door. PAX Raamdecoratie helpt je bij de keuze!

Wat voor soorten raamdecoratie zijn er?

 • Rolgordijnen
 • Plisségordijnen
 • Gordijnen
 • Jaloezieën
 • Lamellen
 • Vouwgordijnen

Verduisterend of lichtinval?

In elke kamer is een ander soort raamdecoratie gewenst. In woonkamer is het bijvoorbeeld fijn als de gordijnen licht doorlatend zijn, terwijl het in de slaapkamer juist van belang is dat het donker is. Een aanrader voor slaapkamers zijn verduisterende plisségordijnen of black-out-verduisterende gordijnen.

Type raam

Ook het type raam bepaalt jouw beste keuze. Wat voor soort raam heb je? PAX Raamdecoratie heeft voor elk type raam meerdere oplossingen: plissés, rolgordijnen of lamellen.

 • Speciaal voor dakramen
 • Makkelijk monteren in kozijnen
 • Speciaal voor kiep-kantel-ramen
 • Standaard ramen

Omdat ramen nooit hetzelfde zijn, is het handig om te kiezen voor op maat gemaakt raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat, houten jaloezieën op maat of inbetween gordijnen op maat.

Trends in raamdecoratie

Doe eens inspiratie op internet of in interieurmagazines. Je zult al snel zien wat dé trends van nu zijn. Valt het jou ook op dat steeds meer mensen overstapen van ‘gewone’ rolgordijnen naar duo-rolgordijnen? Ook de industriële hype komt terug in raamdecoratie, denk bijvoorbeeld aan strakke zwarte rolgordijnen of aan stoere houten jaloezieën. Bovendien zijn de kleuren van het moment okergeel en olijfgroen.

 • Houten jaloezieën
 • Industrieel
 • Elektrische gordijnen
 • Okergele rolgordijnen
 • Duo-rolgordijnen
 • Print rolgordijnen
 • Olijfgroene gordijnen

Iedereen heeft het druk dus wij kiezen steeds meer voor gemak. Wat is makkelijker dan een rolgordijn elektrisch bedienen?

Facebook
Twitter
Pinterest