Zeg JA tegen duurzame buitenverlichting

Wil je graag ook wat meer milieubewust gaan leven? Dan is buitenverlichting op zonne-energie iets om in overweging te nemen. Buitenverlichting op zonne-energie is steeds populairder aan het worden en wij begrijpen wel waarom. Wil je meer weten? In deze blog lees je meer over deze milieuvriendelijke oplossing om je tuin te verlichten.

Met zonlicht opladen

Een buitenlamp op zonne-energie wordt ook wel solarverlichting genoemd. Maar hoe werkt dit type verlichting nu eigenlijk? De tuinverlichting is voorzien van een klein zonnepaneeltje waarmee zonlicht eenvoudig kan worden opgevangen worden. Het opgevangen zonlicht zorgt ervoor dat de tuinlamp wordt opgelaten. Vervolgens kan de zonne-energie worden gebruikt om de tuin in de avond te verlichten. Zorg ervoor dat de tuinlamp wel voldoende zonlicht kan opvangen overdag. Eventueel kun je de lamp in de avond verplaatsen om bijvoorbeeld je terras te verlichten.

Voor niets komt de zon op!

Voor niets komt de zon op, zo luidt een bekend spreekwoord. Dit betekent dat de zon het enige is wat gratis is in de wereld. In dit geval is het ook van toepassing op zonne-energie verlichting, want het zonlicht dat je opvangt en omzet in energie is ook gratis. Bovendien heb je voor de solarverlichting geen kabels of stopcontacten nodig. Naast dat je geen gedoe hebt met het aanleggen van elektriciteit, bespaar je ook nog op je energierekening. Hierdoor is het buitenverlichting op zonne-energie een goede keuze.

Diverse tuinlampen op zonne-energie

Het aanbod tuinlampen op zonne-energie wordt steeds groter. Zo heb je tuinlampen in de vorm van een paaltje. Deze type verlichting is ideaal om de paadjes in je tuin te verlichten. Hierdoor voorkom je dat mensen onnodig struikelen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor grondspots op zonne-energie. Ideaal om die ene prachtige boom in je tuin te verlichten. Of om je bloemenperk in de spotlights te zetten. Kortom, de mogelijkheden van tuinlampen op zonne-energie zijn eindeloos. Zeg jij ook ja tegen duurzame buitenverlichting?

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest