Je interieur uitbreiden met elektrische rolluiken

gray-keys-1405724

Ben je net in je nieuwe stulpje ingetrokken maar merk je dat het wel erg warm wordt binnen door het zonlicht? Of woon je aan een drukke straat waar veel mensen voorbijlopen en naar binnen gluren? Dit kan erg vervelen zijn, maar hier kun je eenvoudig mee afrekenen door geschikte zonwering aan te schaffen, zoals elektrische rolluiken. Deze zijn zeer gebruiksvriendelijk, maar ook isolerend, zonwerend én geluidswerend. Daarnaast bieden ze privacy en kunnen ze zelfs inbraken voorkomen. Bovendien voegen ze ook een meerwaarde toe aan je woning dankzij alle voordelen die ze bieden. Het is wellicht in eerste instantie een flink investering, maar uiteindelijk kun je dankzij rolluiken besparen op je stookkosten.

Waarom elektrische rolluiken?

Wanneer je kiest voor rolluiken kies je voor een veilig gevoel, weinig omgevingsgeluiden en een lekkere koele woning. Rolluiken zijn dan ook de ideale zonwering. Er kan dan ook een aanzienlijke energiebesparing gecreëerd worden door de plaatsing van rolluiken. In de zomer kan er, door het buiten houden van de zon, een energiebesparing tussen de 2% en 15% optreden. Kies je voor elektrische rolluiken? Dan kies je voor nóg meer gemak. Elektrische rolluiken zijn zeer gebruiksvriendelijk. Zo kun je de rolluiken eenvoudig bedienen met een wandschakelaar of een afstandsbediening.

Isolerend en geluidswerend

Naast het feit dat rolluiken de ideale zonwering vormen, zijn ze ook isolerend en geluidswerend. Dankzij de isolerende werking van rolluiken wordt de warmte buiten gehouden. Dit is natuurlijk erg prettig tijdens hete zomerdagen. Zo blijft de hitte buiten en houd jij je hoofd lekker koel binnen. Bovendien wordt de koude licht in de winter ook buiten gehouden. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op de stookkosten en kun je de winter buiten de deur houden. Maar ook lawaai kun je buiten de deur houden dankzij rolluiken. Ze zijn namelijk geluidswerend, waardoor je veel minder last zult hebben van omgevingsgeluiden.

Privacy en bescherming tegen inbraken

Woon je in een drukke straat waar voortdurend mensen langs je huis lopen, fietsen of rijden? Dan is de kans groot dat er dus regelmatig mensen bij je naar binnen kijken. Maar zeker wanneer je veel waarde hecht aan privacy en geen zin hebt in gluurders, zijn rolluiken een goede investering. Een rolluik biedt namelijk privacy. Daarnaast kunnen rolluiken ook inbraken voorkomen. Een rolluik krijg je namelijk niet zomaar zonder slag of stoot open. Inbrekers zullen dus wel twee keer nadenken wanneer ze rolluiken aantreffen. Rolluiken verhogen dus de veiligheid van je woning.

De mogelijkheden

Er zijn vandaag de dag verschillende mogelijkheden op het gebied van rolluiken. Zo kun je kiezen uit diverse materialen, zoals aluminium, staal en kunststof. Rolluiken van kunststof vormen de goedkoopste optie. Maar stalen rolluiken zijn veel beter in staat om inbrekers tegen te houden. Deze worden echter vooral gebruikt  voor bedrijfspanden, aangezien de afwerking minder fraai is. Aluminium rolluiken zijn netter afgewerkt en bovendien ook nog eens duurzamer dan stalen rolluiken. Naast het materiaal kun je ook uit diverse kleuren kiezen, zodat de rolluiken helemaal aansluiten bij de rest van je woning. Kies je voor elektrische bediening, dan kun je kiezen tussen een wandschakelaar of een afstandsbediening.

Facebook
Twitter
Pinterest