Gietvloer met kleur in het hele huis

kitchen-with-furniture-and-appliances-2724748

Een gietvloer met kleur dat is wat je wil natuurlijk. Je wilt een nieuwe vloerbedekking, maar weet nog niet precies waar je voor wilt gaan. Wellicht een vloerbedekking of een tegelvloer, maar waarom niet een gietvloer? Ook dit is namelijk een ontzettende goede keuze voor een mooie vloer. Laten we kijken wat dit precies voor een vloer is en waarom deze keuze goed is voor het gehele huis.

Wat zijn gietvloeren?

Gietvloeren zijn vloeren die dus daadwerkelijk gegoten worden over de ondervloer. Terwijl er bij andere vloeren voor wordt gekozen om een vast materiaal over de vloer te leggen, wordt er bij gietvloeren voor gekozen om een vloeibaar materiaal te gieten over de ondervloer die vervolgens moet drogen. De vloer kan gemaakt worden van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld Epoxy. Doordat de vloer gegoten wordt in plaats van gelegd, zorgt voor verschillende voordelen.

Wat zijn de voordelen van gietvloeren?

Het grootste voordeel van de vloer is de veelzijdigheid. Doordat de vloer gemengd wordt van verschillende materialen is het mogelijk om allerlei verschillende gietvloer kleuren te krijgen. Gietvloer kleuren zijn er namelijk in neutrale en rustige kleuren, maar ook juist in opvallende kleuren zodat je een vloer door het hele huis kan nemen gemaakt van dit materiaal. Andere voordelen hebben vooral te maken met het onderhouden van de vloer. Omdat de vloer namelijk gegoten wordt, bestaat deze uit een geheel. In plaats van bij andere vloeren waar naden en kieren ontstaan door het leggen van de vloer. Hierdoor is het niet mogelijk om kieren en naden in de vloer te hebben waar vuil achter kan blijven hangen. Ook kan de vloer veel makkelijker schoongehouden worden. Normaliter blijft er bij het vegen of stofzuigen vaak een klein randje hangen achter naden. Omdat deze vloer geen naden heeft, is het dus ook niet mogelijk dat er vuil achter blijft hangen.

Facebook
Twitter
Pinterest