Meer informatie over hypotheek overwaarde opnemen

tierra-mallorca-rgJ1J8SDEAY-unsplash

Steeds meer mensen willen meer weten over hypotheek overwaarde opnemen en hoe dit geregeld kan worden. Ondanks het feit dat dit een ingewikkeld vraagstuk is, is het zeker niet onmogelijk. Toch is het altijd wel verstandig om hiervoor de hulp in te roepen van een professional. In dit artikel vertellen wij u wat meer over hypotheek overwaarde opnemen en wat daarbij komt kijken. Lees dus gauw verder.

Hypotheek overwaarde opnemen

Voordat we dieper in kunnen gaan op alles wat er nodig is voor het hypotheek overwaarde opnemen, is het eerst verstandig om te bespreken wat hypotheek overwaarde nu eigenlijk is. De overwaarde van uw hypotheek is het verschil tussen de verkoop- of executiewaarde van uw huis en uw resterende hypotheekschuld. Wanneer uw huis dus momenteel meer waard is dan de hypotheekschuld, houdt u geld over. U heeft echter niet zomaar toegang tot dit geld. Daarvoor moet u de hypotheek overwaarde eerst opnemen.

Waarom hypotheek overwaarde opnemen?

Uw hypotheek overwaarde opnemen brengt een aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste is natuurlijk dat het geld vrijmaakt voor andere zaken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een spaarpotje op te zetten voor zichzelf of hun (klein)kinderen. Anderen gebruiken het geld voor een mooie reis of om een levenslange droom werkelijkheid te maken. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat u goed nadenkt over de manier waarop u uw hypotheek overwaarde wilt opnemen. Daarom is het altijd verstandig hier een professional voor in te huren.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een specialist biedt huiseigenaren een unieke kans om de hypotheek overname op te nemen. U krijgt namelijk de mogelijkheid om uw huis aan hen te verkopen, om het vervolgens voor een aantrekkelijk bedrag weer te huren. Door de verkoop wordt de overwaarde vrijgegeven, waarna u het direct tot uw beschikking heeft. Daarnaast zorgt deze optie er ook voor dat u zich niet langer zorgen hoeft te maken over onderhoudswerkzaamheden: dit is vanaf nu de verantwoordelijkheid van de verhuurder.

Dat is dan ook de reden dat dit met name een interessante mogelijkheid is voor mensen die zelf niet langer in staat zijn het onderhoud uit te voeren, zoals senioren. Zij kunnen deze zorgen nu aan een ander overlaten en tegelijkertijd genieten van een ruime aanvulling op hun pensioen. Klinkt als een win-winsituatie, toch?

Aan de slag

Bent u benieuwd of ook u uw hypotheek overwaarde kunt opnemen? Schrijf u dan in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een hypotheekadviseur. Deze neemt dan snel contact op om u uit te nodigen op kantoor. Tijdens dit gesprek gaat u uitgebreid in op uw huidige situatie en de mogelijkheden. Er wordt dan gekeken of u in aanmerking komt voor het verkoop en terug huren van uw huis en de adviseur zal voor u een plan opstellen. Gaat u hiermee akkoord, dan zet de specialist alles voor u in werking. Voordat u het weet kunt u dan ook van de bovengenoemde voordelen profiteren en een spaarpotje opstellen, een droom werkelijkheid maken of simpelweg wat comfortabeler leven.

Benieuwd naar wat voor u de mogelijkheden zijn? Kijk dan snel op www.levius.nl

Facebook
Twitter
Pinterest