Decoratietips om uw woonkamer ruimer te maken

Wist u dat er enkele trucjes zijn om van uw kleine woonkamer een grotere, goed verdeelde en aangename ruimte te maken? Dit is waar we het vandaag over gaan hebben. We hebben een aantal eenvoudige tips voor u gescheiden om het veel groter te maken en indruk te maken op de bezoekers. Kijk eens aan!

Spiegels maken uw kamer groter

Het plaatsen van een spiegel op een van de wanden van de kamer geeft de illusie dat je kamer Groter. Dit komt omdat de persoon niet alleen een muur ziet, maar ook de weerspiegeling van zijn ruimte en het gevoel heeft dat het gebied groter is dan het werkelijk is.

Doe de test zelf! Hang een grote spiegel op, bij voorkeur aan de muur voor uw huisingang, en zie hoe uw omgeving verandert.

Investeer in maatwerk meubilair

Het kopen van kant-en-klare meubelen kan eenvoudig en praktisch zijn, maar het kan onnodige ruimte in uw woonkamer in beslag nemen.

Om deze situatie te omzeilen, meet u de hele ruimte op en investeert u in meubilair met de exacte grootte van de woonkamer. Met maatwerk meubilair kunt u de indeling van de kamer beter organiseren en verliest u geen ruimte.

Multifunctioneel meubilair kopen

Gebruik elk stuk van uw woonkamer voor maximale functionaliteit met multifunctionele meubelen. Investeer in boekenkasten en niches die uw ruimte optimaliseren.

Een boekenkast kan bijvoorbeeld een intrekbare tafel bevatten die u alleen opent als u hem nodig heeft, en uw bank kan veranderen in een bed of een koffer bevatten, die dient voor het opbergen van items zoals boeken, tijdschriften en films.

Het idee is om te investeren in meubels die meer dan één functie hebben en die in staat zijn om uw woonkamer op een intelligentere manier te gebruiken.

Verf uw muren met lichte tinten

Dit is een van de meest klassieke regels van de decoratie: lichtere kleuren brengen een groter gevoel van ruimtelijkheid met zich mee. Investeer dus in wit en pasteltinten en laat de sterkste kleuren voor de details achter.

Zo zijn bijvoorbeeld donkere kussens op de bank interessant, maar niet een hele muur. Het laat uw omgeving er veel kleiner uitzien.

Gebruik lange gordijnen

Zelfs als uw raam klein is, gebruik dan lange gordijnen die van het plafond naar de vloer lopen. Ze verlengen de muur en brengen een gevoel van ruimtelijkheid in de kamer. En hier geldt dezelfde regel als hierboven: geef altijd de voorkeur aan lichte tinten.

Gebruik geen salontafels

Als uw woonkamer al klein is, kan het plaatsen van nog een meubelstuk in de omgeving uiterst oncomfortabel zijn. Laat het centrum vrij en open.

Zo creëer je een beter gevoel van ruimtelijkheid en ruimte. En deze tip geldt ook voor eventuele losse meubels in het midden van de kamer: vermijd ze.

Investeren in een multifunctionele omgeving

Als u openstaat voor uiterst creatieve decoratieoplossingen en u hebt wat geld om te investeren, zoek dan een architect om een project te bouwen dat uw woonkamer transformeert in verschillende andere omgevingen.

Op deze manier kunt u verschillende omgevingen integreren en uw woonkamer heel gezellig maken.

Bron: stylishcolors.eu

Facebook
Twitter
Pinterest